SİVAS / GÜRÜN - Gürün Atatürk Ortaokulu

Kütüphane haftası okulumuzda okuma etkinlikleri ile kutlandı.

"Kitaplar en iyi dosttur."

Mrt

Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz. Kur’an-ı kerim, Ramazanda indi. Kadir gecesi, bu aydadır. Ramazan-ı şerifte, iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi.

Öğretmenlerimiz Seval PAMUK ve Ayşe Büşra BÖLER öğrencilerde Ramazan ayı bilinci ve farkındalığı oluşturmak amacıyla pano hazırlamıştır. Teşekkür ederiz.

Mrt

Onlar canlarını seve seve vermeye hazırdılar. Bu vatan için can verdiler.

Sizleri unutmadık, UNUTMAYACAĞIZ...

18 Mart Çanakkale Şehitlerini minnetle yad ediyoruz.

Programda emeği geçen öğretmenlerimiz Ayşe Büşra BÖLER, Ayşegül YILDIZ, Seval PAMUK ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü anmak, çocuklarımıza milli değerlerimizi aktarmak amacıyla "15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı" okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin emeğiyle hazırlanmıştır.

Kas

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen gündür.

Kas

Sivas Valiliği koordinesinde devam eden HEDEF Projesi kapsamında "Sultan şehir okuyor." sloganıyla başlatılan kitap okuma etkinliği okulumuzda 2. ders saatinde gerçekleştirildi.

Kas

Sivas Valiliği koordinesinde devam eden HEDEF Projesi kapsamında "Sultan şehir okuyor." sloganıyla başlatılan kitap okuma etkinliği okulumuzda 1. ders saatinde gerçekleştirildi.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ortaokullar arası ve liseler arası Cumhuriyet Koşusu yapılmıştır. Ortaokullar arası yapılan yarışmada;

1000 m (erkek) - Enes ÇÖMLEKÇİ ikinci

1000 m (kız) - Yağmur Ecrin SÜMERKAN ikinci

Sıla Yaren ÖZPINAR üçüncü

100 m (erkek) - Emirhan GÜRSOY ikinci

Enes ÇÖMLEKÇİ üçüncü

olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

T.C. Gürün Kaymakamlığı öncülüğünde her kademe için belirlenen kitaplarla ortaokullar arası kitap okuma yarışması yapılacaktır. Yarışmada;

Birinciye Yarım Altın

İkinciye Çeyrek Altın

Üçüncüye Gram Altın verilecektir.

Ekm

T. C. Milli Eğitim Bakanlığı Çevre Dostu 1000 Okul Projesi kapsamında okulumuza yapılan yağmur suyu deposuna biriken yağmur suları ile okulumuzun ağaçları sulanıyor.

Ekm

Kangalların Yuvası Tarih Kokan Şehir: SİVAS "138. Dönem Sivas Programı"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Damla Gönüllüleri Hareketi Programı kapsamında Azerbaycan ve Türkiye' nin farklı illerinden gelen 39 gönüllü genç 19 Ekim günü okulumuzu ziyaret ettiler. Damla gönüllüleri öğrencilerimizle oyunlar oynadılar ve doyasıya eğlendiler.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risk Azaltma Günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda tatbikat düzenlenmiştir.

Ekm

Resulullah Hz. Muhammed (s.a.v.) 'in "Emrolunduğun gibi dosdoğru ol." hadisinde de söylediği gibi doğru bir ümmet olma ümidiyle Mevlid-i Nebi haftasında peygamber efendimizi salavatlarla anıyoruz. Salat ve selam O' nun üzerine olsun.

Programda emeği geçen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Seval Pamuk ve Funda Çolak öğretmenimize, öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ders zilinin çalmasıyla, öğrenci ve öğretmenlerimiz ders başı yaptı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz 4A sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri rehberliğinde çeşitli etkinlikler düzenledi.

Haz

Okulumuzda Çevre Dostu 1000 Okul Projesi kapsamında sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmaları yapılmaktadır.

Bu çalışmalar çerçevesinde atık kağıt toplama kampanyası gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz evlerindeki atık kağıtları okulumuza getirerek geri dönüşüme kazandırdılar.

Atık kağıt toplama kampanyamız devam etmektedir.